Bon dia!

La crisi dels refugiats no és un drama aliè per a cap europeu a dia d’avui, omplim portades i hores dels telenotícies. A Photogenic Festival 2016 comptem amb una mirada molt particular de la mateixa, Ángel García i el seu projecte “El camino de los Despojos”. I quin millor lloc per a aquesta exposició que la Llibreria La Memòria, un lloc dedicat especialment a no deixar que les coses caiguin en l’oblit.

_ÁNGEL GARCIA

Creuant les terres de l’imperi Austro-Hongarès i Otomà, milers de persones marxen a peu, en bus o amb tren per aconseguir la prosperitat europea. No és una ruta fàcil, l’arribada de l’hivern empitjora el camí, havent de sortejar les inclemències del fred, la força del mar, fronteres hostils i l’aixecament de reixats amb pues tallants.

En el periple molts somnis s’han enfonsat al Mediterrani, en el que portem d’any han mort 3,601 persones en el mar. I l’atemptat de terroristes yihadistes a París ha posat cautela, aixecant alarmes i murs psicològics en molts ciutadans europeus.

Ángel Garcia ens porta “El camino de los Despojos”, unes imatges que van partir com un projecte personal i mostren les cares de gent desesperada que vénen des de l’horror de la guerra, històries humanes de persones que tenen esperança a Europa, un continent que podria integrar-los amb els seus diferents orígens ètnics.

_LA MEMÒRIA

La Llibreria La Memòria, situada a la Plaça de la Vila de Gràcia, 19, està especialitzada en llibres d’història, estan dedicats a recuperar el passat, d’aquí el seu nom.

Els seus propietaris, Xavier Cortés i Mireia Gispert es van plantejar l’obertura com un repte “com alguna cosa romàntica en temps complicats, però som optimistes per naturalesa i sabem que això funcionarà i tirarem endavant”. Conscients de la vida d’aquest barri i la importància de no limitar-se a una sola oferta, organitzen tot tipus d’exposicions i clubs de lectura. Aquí han decidit agrupar els llibres seguint un esquema més peculiar, els llibres estableixen una xarxa de connexions, creant un arbre familiar de conceptes.

La Memòria pretén ser un lloc de trobada, vol dinamitzar i potenciar activitats que tinguin el passat i la història més recent com el seu centre d’atenció.

Esperem que us agradi! No deixeu passar l’oportunitat de dir-nos que us ha semblat en un comentari i compartir el video a les vostres xarxes socials. Com mai ens cansarem de dir, Gràcies!

Segueix-nos a facebook, twitter i instagram!