Bon dia!

Des d’Argentina arriba Emmanuel Borao, docent de l’Escola d’Art Xul Solar de Junín i de la Universitat Nacional del Nord-oest de Buenos Aires presenta un projecte denúncia de la influència de les farmacèutiques en les nostres vides, Vademécum. D’altra banda ens encanta presentar a Casa Atlântica , una botiga taller de decoració que és l’essència pura dels seus propietaris i, sobretot, dels seus llocs d’origen, Galícia, Portugal i Republica Dominicana.

_EMMANUEL BORAO

Emmanuel Borao ens presenta Vademécum, una sèrie de fotografies que retraten a les persones amb els seus medicaments diaris. Totes elles van ser preses en espais dels propis protagonistes, i cada fotografia porta una explicació que el retratat fa respecte a les pastilles que prenen.

Això és una denúncia de la gran quantitat de publicitat que existeix dels medicaments en els mitjans de comunicació, la soltesa de molts metges i psiquiatres per receptar-los i l’excessiu ús dels mateixos sense prescripció professional. Tot això té com a conseqüència una naturalització del consum de fàrmacs i posen en risc la salut de tota una societat.

Amb la sèrie Vademécum no busca establir un judici de valor sobre les persones fotografiades, sinó posar de manifest el nivell de poder que la indústria farmacèutica té en totes les nostres vides i fer reflexionar a totes aquelles persones que vulguin apropar-se a veure aquesta interessantíssima exposició.

_CASA ATLÂNTICA

Belén Martínez, dissenyadora de moda, es va creuar amb Lester Barreto, un arquitecte d’interiors de Lisboa, i junts van muntar un estudi d’interiorisme i decoració en un petit local de Gracia. Els projectes es multiplicaven, així com les seves visites a mercats de Galícia i Portugal.

Casa Atlântica (carrer Llibertat número 7) neix de la idea de revaloritzar aquells productes quotidians i tradicionals que més els agraden i inspiren, principalment dels seus llocs d’origen, Galícia i Portugal i fins i tot República Dominicana, productes de sempre, fets “a l’antiga” que per a ells segueixen sent interessants.

Però no solament viatgen a tots els llocs on creuen que poden trobar peces úniques, també creen els seus propis productes, alguns a partir d’objectes antics o tradicionals avui en desús, donant-los un “nou sentit”.
Esperem que us agradi! No deixeu passar l’oportunitat de dir-nos que us ha semblat en un comentari i compartir el video a les vostres xarxes socials. Com mai ens cansarem de dir, Gràcies!

Segueix-nos a facebook, twitter i instagram!