Bon dia!

Parlem avui d’un altre dels fotògrafs més assentats d’aquesta ruta expositiva en aquesta edició de Photogenic Festival, Javier Corso que ens presenta Essence du Bénin. El lloc on exposarà serà un antic conegut del festival: Las Cosas de Martínez, un espai cultural i botiga pop art molt inusual.

_JAVIER CORSO

Javier Corso es va formar com a fotògraf a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), es va postgraduar en Fotoperiodisme a la UAB i va cursar un Màster en Direcció de Fotografia Cinematogràfica per la Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

Al 2011 va començar a treballar com a fotògraf documental, complementant la seva trajectòria professional amb tallers sobre assaig fotogràfic i cobertura de conflictes. Al fil d’aquesta última ens presenta Essence du Bénin

Les seves imatges han estat publicades i exhibides a tot el món, destacant centres culturals com els Instituts Cervantes de New York i Albuquerque, el Florida Museum of Photographic Arts o la Casa de la Generalitat de Perpinyà al marc del Festival Visa pour l’Image.

_LAS COSAS DE MARTINEZ

Com a caçador de tendències i defensor d’artistes i artesans, Las Cosas de Martínez no només és un espai comercial de productes fets a mà, pensats i realitzats amb carinyo. Al seu primer pis pots trobar des de quadres i il·lustracions fins a les populars espardenyes il·lustrades.

Ells es defineixen com un laboratori d’idees, de conceptes, de productes. Han mantingut l’essència del local convertint els baixos de l’antiga masia que existia fins a mitjans del s.XIX en una sala polivalent on es realitzen tot tipus d’exposicions i activitats. És un espai obert, que deixa volar la creativitat, net, però que recorda al seu origen.

Las cosas de Martínez acull exposicions, obres de teatre, defensen la cultura, el diàleg, la creativitat, la trobada. Segons els seus propietaris “la creativitat és inherent a l’ésser humà, ens diferencia d’altres espècies, per això al nostre racó comercial apostem pel producte artesanal i artístic fet amb la ment i amb les mans”.

 

Esperem que us agradi! No deixeu passar l’oportunitat de dir-nos que us ha semblat en un comentari i compartir el video a les vostres xarxes socials. Com mai ens cansarem de dir Gràcies!

Segueix-nos a facebook, twitter i instagram!